Over het project

Op de historische site Denaeyer ontstaat een nieuwe buurt waar het goed is om te leven en te werken.
In een veelzijdige en rustige omgeving zullen in de komende jaren 350 gezinnen een nieuwe ‘thuis’ vinden.
Er is ruimte voor verschillende woontypes voor jong en oud.

Denaeyer: op ieders maat.

 

Het gebied aan het kanaal

Het kantoorgebouw van Denayer aan het kanaal is al meer dan een eeuw een onmisbaar en herkenbaar deel van de identiteit van de gemeente. Achter het kantoorgebouw rond de beschermde watertoren komt een groot publiek plein. De bestaande karaktervolle gebouwen rond het plein krijgen een nieuwe invulling: wonen, werken, horeca en gemeenschapsfuncties behoren tot de mogelijkheden. Voor mensen die op zoek zijn naar een unieke plek: een karaktervolle loft aan het water, een woning met atelierruimte, een praktijk met ruime parkingmogelijkheden …

Langs het kanaal zullen moderne appartementen komen met zicht op het water en de monumentale Vredesbrug. In hedendaagse appartementen (1 tot 3 slaapkamers) staat het wooncomfort centraal.

De woonwijk

In de wijk zijn woonkavels zorgvuldig ingepland in een groene omgeving met oog voor een gunstige  oriëntatie en de nodige privacy. Er is gestreefd naar een aantrekkelijk en evenwichtig straatbeeld met een grote diversiteit aan type percelen en bouwmogelijkheden in te vullen naar ieders wens. In de centrale zone is er plaats voor comfortabele gezinswoningen met een tuin (rijwoningen per 2, 3 of 4). Richting de vallei van de Zwarte Beek worden grotere percelen aangeboden voor vrijstaande woningen in een bosachtige omgeving.

Waar vandaag de fabrieksmuur staat aan de Mechelsesteenweg, komen in de toekomst kleinschalige appartementsgebouwen met maximaal 3 bouwlagen. Door een verzorgde architecturale invulling krijgen deze appartementen een meerwaarde. De toekomstige herinrichting van de Mechelsesteenweg naar het voorbeeld van de Dr. Persoonslaan maakt het plaatje compleet.

Voldoende parkeermogelijkheden bij de woningen, ondergrondse parkeergarages bij de appartementen en bezoekersparkings maken van Denaeyer een verkeersluwe en aangename wijk waar het veilig en aangenaam wonen is.