Alles in de buurt

Denaeyer is uitstekend gelegen omringd door water en groen, in het hart van Vlaanderen.

 

Strategische ligging

De strategische ligging aan het kanaal op wandelafstand van het centrum van Willebroek en met vlotte verbindingen naar Antwerpen, Mechelen en Brussel is een onmiskenbare troef.

Via de aansluiting met de A12 naar Antwerpen of Brussel of de N16 naar Mechelen of Sint Niklaas is iedereen snel op zijn bestemming. Voor het openbaar vervoer kan men in Willebroek rekenen op de busverbindingen en het treinstation. De toekomstige tramverbinding met Brussel zal de bereikbaarheid en toegankelijkheid nog vergroten.

Commerciële voorzieningen

Met ruimte voor kantoren en ateliers aan het historische plein en commerciële voorzieningen rond een nieuw plein aan de Vredesbrug creëert Denaeyer een levendige verbinding tussen de dorpskern van Blaasveld en het centrum van Willebroek.

De aanleg van een groene fiets-en wandelas zorgt voor een veilige doortocht voor de huidige en toekomstige bewoners van het kanaal naar de achterliggende groene gebieden.

Natuur en cultuur

Willebroek heeft als motto ‘water, groen en leven’. Water is belangrijk voor de gemeente op economisch vlak maar ook voor het toerisme en waterrecreatie. Op enkele kilometers van Denaeyer ligt het bekende domein Hazewinkel waar roeiers, kayakkers en andere watersporters thuis zijn. In het natuurgebied Het Broek kunnen bezoekers op uitgestippelde wandelwegen het rijke fauna en flora ontdekken. In het pittoreske Klein-Willebroek kan men op een terrasje genieten van het water en het schippersleven.

Ook op cultureel gebied heeft de gemeente veel te bieden. Het Cultureel Centrum De Ster heeft een ruim artistiek aanbod. Een bezoek aan het Fort Van Breendonk laat niemand onberoerd.

Al fietsend en wandelend valt rondom Denaeyer veel te beleven!